Maak een Afspraak

Een afspraak kan je met de online agenda 24/7 maken.

PRAKTISCH

Van de site naar een behandeling.
U maakt telefonisch of online een afspraak.
Komt u voor de eerste maal dan worden alle gegevens genoteerd; naam, adres, telefoonnummer, beroep, hobby’s, …
Daarna zal er specifiek  gevraagd worden naar de klacht(en). Zo kunnen we een beeld krijgen van het probleem en eventueel de uitlokkende structuren. Ook is het belangrijk te weten of er in het lichaam andere klachten aanwezig zijn, of er medicatie genomen wordt, of er zich  ongelukken hebben voorgedaan, …

Tijdens de eerste consultatie zal het probleem in kaart worden gebracht en wordt alles genoteerd in uw dossier. Dit dossier is niet toegankelijk voor derden zonder uw uitdrukkelijke toestemming. Eventuele gedane onderzoeken zoals rx, scan, bloeduitslag,… die in uw bezit zijn neemt u best mee.  Indien het over meerder klachten gaat mag u deze steeds op een briefje noteren zodat u niets vergeet te vermelden. Breng ook uw pasje van het ziekenfonds en eventueel een grote handdoek mee.

Na de inventarisatie van de problemen wordt overgegaan tot de observatie en het onderzoek. Zonder apparatuur gaan we zoeken naar de betrokken structuren en bepalen wat de oorzaak van de klacht kan zijn.
De betrokken structuur kan een spier, wervel, gewricht, darm, gewrichtsband, zenuw, bloedvat, gewrichtskapsel, litteken … zijn.
De klacht zelf kan verder komen van een ontsteking, blokkade, verkramping, verkorting, verrekking, overbelasting, kneuzing, slechte doorbloeding, bloeduitstorting, …
Wanneer het zinvol is om het probleem te behandelen zal een behandelplan worden opgesteld.

Na de behandeling zullen wat  adviezen worden gegeven  betreffende eventuele oefeningen, al dan niet rusten, voeding en de algemene nazorg.

Omdat ons lichaam wat tijd nodig heeft om te ‘reageren’  op een behandeling wordt er niet meer dan 1x per week behandeld. De tijd tussen de behandelingen kan varieëren van 1 week tot enkele maanden.

[map id=”2″]

NAZORG BEHANDELING

Richtlijnen na een osteopatische behandeling. Een behandeling heeft een invloed op het totale lichaam. Om een optimaal effect te bekomen is het belangrijk dat enkele regels nageleefd worden. Gelieve volgende richtlijnen in acht te nemen;

  • Probeer de dag van de behandeling en liefst enkele dagen erna regelmatig onbelast  te bewegen; liefst wandelen.
  •  Best geen zware inspanningen na de behandeling.
  •  Probeer minsten anderhalve liter water te drinken binnen de 24 uur na de behandeling.
  • Beperk het gebruik van cafeïne, nicotine, zuivel en suikers.
  •  Lang zitten, zitten met gekruiste benen dient vermeden te worden.
  • Medicatie die je neemt, mag door genomen worden.
  • Eventueel gegeven oefeningen best starten 2 dagen na de behandeling.
  • De duur tussen de behandelingen is niet willekeurig;  het interval tussen de behandelingen is afhankelijk van het probleem en kan gaan van 3 dagen tot 2 maand.  Gelieve u hieraan te houden.
  • Een zelden keer kunnen de klachten even toenemen. Dit is een normale reactie en duurt tot maximaal 2 dagen na de behandeling.

Gelieve bovenstaande punten goed te volgen (tenzij anders geadviseerd).

VERGOEDING ZORGVERZEKERING

Afhankelijk van het pakket bij uw verzekering is er een volledige of gedeeltelijke vergoeding voorzien.